Werk en/of opleiding

Meetings

Werk

Binnen Gorinchem kunt u voor het vinden van werk naar de reguliere uitzendbureaus. Lukt het niet om werk te vinden, weet u niet wat u moet doen of ervaart u een beperking in het werk? Dan kunt u ook terecht bij Avres. Samen met u bekijken zij uw mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Wilt u werken en heeft u een beperking, neem dan contact op met het sociaal team of de Avres zelf. Vanuit het sociaal team kan er met u meegedacht worden over de mogelijkheden die er zijn.

Geen werk

Het kan zijn dat u onverwachts geen werk meer heeft. Misschien heeft u dan recht op een WW-uitkering of een bijstandsuitkering. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een uitkering of toeslag? Dan kan dat samen met het sociaal team of met de formulierenbrigade van Avres.

Opleiding

Heeft u (ook als volwassene) het plan om weer naar school te gaan of om een opleiding te volgen? Dan kunt u voor verschillende opleidingen en taalcursussen onder andere terecht bij Da Vinci College. Het Da Vinci College is een regionaal opleidingscentrum voor middelbaar beroepsonderwijs. Het Da Vinci College biedt diverse mbo-opleidingen aan voor uiteenlopende banen en geeft trainingen voor volwassenen. Daarnaast bieden ze Vavo en educatie aan. 

Verder kunt u terecht bij HBO Drechtsteden. Zij bieden bacheloropleidingen, tweejarig hbo-opleidingen en post bacheloropleidingen aan op het gebied van ‘Techniek & ICT’, ‘Mens, gedrag en zorg’ en ‘Management & ondernemerschap’.

Nederlandse Taal

Bent u aan het inburgeren of wilt u de Nederlandse taal leren? Voor de gemeente Gorinchem wordt dit gedaan door IVIO-Opleidingen. Zij geven lessen in Nederlandse taal- en rekenen. Dit kunnen individuele trajecten zijn die op maat gemaakt zijn voor laaggeletterde Nederlanders (alfabetisering 1F en 2F) en immigranten met Nederlands als tweede taal (taalniveau A1 t/m B2 en alfabetiseringstraject). U kunt hen vinden aan de Grote Haarsekade 120 4205VL Gorinchem en zijn bereikbaar op 0320-229900.


Ook biedt Bibliotheek Aanzet in Gorinchem ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal. Dit heet het ‘Taalcafé’. Op de website is hier meer informatie over te vinden.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties