Word netwerkcoach voor senioren in Gorinchem

Word netwerkcoach voor senioren in Gorinchem

Eenzaamheid onder ouderen is landelijk een groot probleem. Onder Gorcumse 65+-ers voelt meer dan de helft zich wel eens alleen en dat is meer dan gemiddeld in Nederland. De hoogste tijd om daar iets aan te doen, vindt De Sociale Basis (onderdeel van stichting MEEVivenz). Samen met Sociaal Team Gorinchem starten ze met het project Netwerkversterking voor Senioren 65+.

Het doel van dit project is dat senioren in Gorinchem hun sociale kring uitbreiden en zich hierdoor minder eenzaam voelen. Netwerkcoaches bieden hen op vrijwillige basis te hulp. Zij helpen thuiswonende ouderen om hun netwerk te versterken. Als een soort buddy’s weten zij (beginnende) eenzaamheid te herkennen en kunnen ze met de oudere in gesprek gaan over zijn of haar interesses en wensen. Misschien wil de oudere wel naar een klaverjasvereniging. Of wil deze juist digitaal vaardiger worden om ook in tijden van corona beter in contact te kunnen komen of blijven met anderen. De coaches begeleiden ouderen naar wat ze nu missen: meer contacten. Daarna stopt het traject.

Veel ouderen vinden het lastig om de sociale kring uit te breiden. Om van Netwerkversterking voor Senioren een succes te maken wordt er veel moeite gestoken in de training van de vrijwillige netwerkcoaches. In het inwerktraject wordt hen alles geleerd over herkenning, het aangaan van gesprekken om erachter te komen wat de oudere mist en de begeleiding naar meer sociale contacten.

Wil jij netwerkcoach worden en Gorcumse ouderen helpen? Of wil je meer informatie over het werk als netwerkcoach? Kijk dan op de website van Sociaal Team Gorinchem: www.sociaalteamgorinchem.nl.

 

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties