Ondersteuning & Gezondheid icoon

Ondersteuning & Gezondheid

Veel mensen denken bij gezondheid als eerste aan een gezond gewicht, een goede conditie of een sterke weerstand. Maar gezond leven betekent veel meer. Het is eigenlijk alles wat u kunt doen om goed te zorgen voor uw lichaam én geest. Een goede nachtrust, weinig stress en een fijn sociaal leven dragen ook bij aan uw gezondheid.

Soms gaat het niet zo goed met uw gezondheid. Bijvoorbeeld wanneer u gewichtsproblemen heeft, wanneer u chronisch ziek bent of een lichamelijke beperking heeft. Misschien heeft u daarom verzorging of verpleging nodig. Maar het kan ook zijn dat u voor een ander zorgt. Of dat u psychische problemen heeft. Mogelijk wilt u stoppen met roken of heeft u last van een verslaving.

Uw huisarts of praktijkondersteuner huisarts (POH-er) kan u helpen om de juiste zorg te krijgen. Zij kunnen u doorverwijzen naar andere instanties. Via de kop 'organisaties' op deze website vindt u de gegevens van de huisartsen in Gorinchem. 

Lichamelijk klachten hebben ook een grote impact op het sociale en mentale welbevinden. Worstelt u met het omgaan met ziekte en/of de gevolgen daarvan voor werk of thuis? Ook dan kunt u terecht bij het Sociaal Team.

Nieuws & Activiteiten

Behalve dat ons lijf het risico loopt om te weinig te bewegen tijdens deze crisis, moeten we ook zorgen dat ons brein de juiste beweging krijgt. Het is makkelijk om in een tijd als deze meer dan ooit te gaan piekeren of juist te verdoven met eindeloos films kijken.

Lees meer over Hersengymnastiek